AKCIÓK
-Hyper szelet csoki 55-60gr több ízben
-Hyper szelet csoki 55-60gr több ízben
99 Ft
-Tauris szeletelt száraz szalámik 55gr
-Tauris szeletelt száraz szalámik 55gr
199 Ft
-Belvita jó reggelt keksz 50gr
-Belvita jó reggelt keksz 50gr
99 Ft
-Tolle tejföl 20%-os 325gr
-Tolle tejföl 20%-os 325gr
259 Ft
-Wiener extra őrölt kávé 250gr
-Wiener extra őrölt kávé 250gr
479 Ft
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Dupla sajtos rakott padlizsán
Dátum
2019-10-22
Recept neve:
Dupla sajtos rakott padlizsán
Költség:
350 Ft / fő
Hozzávalók:

-3 db padlizsán (hosszanti 5mm-es szeletekre vágva)

-4 közepes db paradicsom (5mm-es szeletekre vágva)

-10 dkg parmezán sajt

-40 dkg mozzarella (4 közepes bogyó)

-1 csokor bazsalikom

-1 db tojás

-2 gerezd fokhagyma

-1 közepes db vöröshagyma

-25 dkg konzerv paradicsom (darabolt)

-2 ek sűrített paradicsom

-só ízlés szerint

-bors ízlés szerint

-oregánó ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket mossuk meg és szeleteljük fel őket. A padlizsánt sózzuk le, és hagyjuk, hogy kieressze a kesernyés levét. Ez kb. 10 perc, utána mossuk le és papírtörlővel törölgessük át. A fokhagymát a kés lapos felével zúzzuk össze, és vágjuk kisebb darabokba, a vöröshagymát kockázzuk.

2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal és tegyük félre.

3. Egy kisebb serpenyőben melegítsünk össze 4 evőkanál olívaolajat két a gerezdnyi zúzott fokhagymával, szórjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, és pároljuk össze vele. Ez kb. 3 perc, utána öntsük hozzá a darabolt konzerves paradicsomot, és gyakori keverés mellett főzzük össze vele úgy 8-10 percig. Kicsit sűrűsödjön össze. A vége felé adjuk hozzá a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá szárított oregánót, majd a legvégén keverjük hozzá a tépdelt bazsalikomleveleket. Keveset hagyjunk belőle a díszítéshez.

4. Miközben rotyog a paradicsomszósz, tegyünk a tűzhelyre egy másik, nagyobb serpenyőt. Hevítsük fel, majd 3-4 szeletenként, ahogy belefér, olívaolajon pirítsuk meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon úgy 5-5 perc alatt. Egy papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.

5. Amikor elkészültünk a padlizsánsütéssel, akkor jöhet a kiolajozott tál. Ebbe fektessünk egy sor padlizsánt, öntsünk rá pár kanál paradicsomszósz, egy sor szeletelt paradicsomot, egy sor szeletelt mozzarellát, szórjuk meg reszelt parmezánnal. Ezt a folyamatot folytassuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rakottas tetejére mindenképpen parmezánszórás, a nyakába végül pedig egy felvert tojás kerüljön.

6. Tegyük a rakott padlizsánt az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

7. Tálalás előtt feltétlenül hagyjuk hűlni legalább 20-25 percig, ha kibírjuk, akkor akár egy órát. Melegítve akár másnap is ehetjük, akkor a legfinomabb! Jó étvágyat hozzá!

Jó étvágyat!

Via Markt Szentlőrinci u. Pécs
Via Markt Szentlőrinci u. Pécs
Via Markt Lánc u.  Pécs
Via Markt Lánc u. Pécs
Via Markt Gárdonyi G. u. 15/A Sásd
Via Markt Gárdonyi G. u. 15/A Sásd
Via Markt Mártírok u. PÉCS
Via Markt Mártírok u. PÉCS
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt Alkotmyán u Cserkút