AKCIÓK
Aquarius Ízesített vizek 1,5L
Aquarius Ízesített vizek 1,5L
99 Ft (66 Ft/l)
Doc Gelatines gumicukor 80gr több íz
Doc Gelatines gumicukor 80gr több íz
169 Ft (2112 Ft/kg)
Dreher Pale Ale dob.sör 0,5L
Dreher Pale Ale dob.sör 0,5L
239 Ft (478 Ft/l)
Glóbusz készétel konzerv 400gr TÖBB FÉLE
Glóbusz készétel konzerv 400gr TÖBB FÉLE
299 Ft (7475 Ft/kg)
ESL dobozos tej 1L 2,8%-os
ESL dobozos tej 1L 2,8%-os
199 Ft
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Dupla sajtos rakott padlizsán
Dátum
2018-05-24
Recept neve:
Dupla sajtos rakott padlizsán
Költség:
350 Ft / fő
Hozzávalók:

-3 db padlizsán (hosszanti 5mm-es szeletekre vágva)

-4 közepes db paradicsom (5mm-es szeletekre vágva)

-10 dkg parmezán sajt

-40 dkg mozzarella (4 közepes bogyó)

-1 csokor bazsalikom

-1 db tojás

-2 gerezd fokhagyma

-1 közepes db vöröshagyma

-25 dkg konzerv paradicsom (darabolt)

-2 ek sűrített paradicsom

-só ízlés szerint

-bors ízlés szerint

-oregánó ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket mossuk meg és szeleteljük fel őket. A padlizsánt sózzuk le, és hagyjuk, hogy kieressze a kesernyés levét. Ez kb. 10 perc, utána mossuk le és papírtörlővel törölgessük át. A fokhagymát a kés lapos felével zúzzuk össze, és vágjuk kisebb darabokba, a vöröshagymát kockázzuk.

2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal és tegyük félre.

3. Egy kisebb serpenyőben melegítsünk össze 4 evőkanál olívaolajat két a gerezdnyi zúzott fokhagymával, szórjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, és pároljuk össze vele. Ez kb. 3 perc, utána öntsük hozzá a darabolt konzerves paradicsomot, és gyakori keverés mellett főzzük össze vele úgy 8-10 percig. Kicsit sűrűsödjön össze. A vége felé adjuk hozzá a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá szárított oregánót, majd a legvégén keverjük hozzá a tépdelt bazsalikomleveleket. Keveset hagyjunk belőle a díszítéshez.

4. Miközben rotyog a paradicsomszósz, tegyünk a tűzhelyre egy másik, nagyobb serpenyőt. Hevítsük fel, majd 3-4 szeletenként, ahogy belefér, olívaolajon pirítsuk meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon úgy 5-5 perc alatt. Egy papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.

5. Amikor elkészültünk a padlizsánsütéssel, akkor jöhet a kiolajozott tál. Ebbe fektessünk egy sor padlizsánt, öntsünk rá pár kanál paradicsomszósz, egy sor szeletelt paradicsomot, egy sor szeletelt mozzarellát, szórjuk meg reszelt parmezánnal. Ezt a folyamatot folytassuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rakottas tetejére mindenképpen parmezánszórás, a nyakába végül pedig egy felvert tojás kerüljön.

6. Tegyük a rakott padlizsánt az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

7. Tálalás előtt feltétlenül hagyjuk hűlni legalább 20-25 percig, ha kibírjuk, akkor akár egy órát. Melegítve akár másnap is ehetjük, akkor a legfinomabb! Jó étvágyat hozzá!

Jó étvágyat!

Via Markt Dózsa Gy Pellérd
Via Markt Dózsa Gy Pellérd
Via Markt József Attila u. Pécs
Via Markt József Attila u. Pécs
Via Markt Gárdonyi G. u. 15/A Sásd
Via Markt Gárdonyi G. u. 15/A Sásd
Via Markt  Berek u. 1/b Komló
Via Markt Berek u. 1/b Komló
Via Markt Szabaság u. Pécs
Via Markt Szabaság u. Pécs