AKCIÓK
-Urbán Nápolyi 180gr több ízben
-Urbán Nápolyi 180gr több ízben
199 Ft
-Malko UHT tej 1,5%-os 1l
-Malko UHT tej 1,5%-os 1l
179 Ft
-Chef étlecet 10%-os 1l
-Chef étlecet 10%-os 1l
219 Ft
-Adrienn folyékony szappan 1l
-Adrienn folyékony szappan 1l
339 Ft
-Bomba Dobozos 250ml
-Bomba Dobozos 250ml
129 Ft
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Dupla sajtos rakott padlizsán
Dátum
2020-06-01
Recept neve:
Dupla sajtos rakott padlizsán
Költség:
350 Ft / fő
Hozzávalók:

-3 db padlizsán (hosszanti 5mm-es szeletekre vágva)

-4 közepes db paradicsom (5mm-es szeletekre vágva)

-10 dkg parmezán sajt

-40 dkg mozzarella (4 közepes bogyó)

-1 csokor bazsalikom

-1 db tojás

-2 gerezd fokhagyma

-1 közepes db vöröshagyma

-25 dkg konzerv paradicsom (darabolt)

-2 ek sűrített paradicsom

-só ízlés szerint

-bors ízlés szerint

-oregánó ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket mossuk meg és szeleteljük fel őket. A padlizsánt sózzuk le, és hagyjuk, hogy kieressze a kesernyés levét. Ez kb. 10 perc, utána mossuk le és papírtörlővel törölgessük át. A fokhagymát a kés lapos felével zúzzuk össze, és vágjuk kisebb darabokba, a vöröshagymát kockázzuk.

2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal és tegyük félre.

3. Egy kisebb serpenyőben melegítsünk össze 4 evőkanál olívaolajat két a gerezdnyi zúzott fokhagymával, szórjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, és pároljuk össze vele. Ez kb. 3 perc, utána öntsük hozzá a darabolt konzerves paradicsomot, és gyakori keverés mellett főzzük össze vele úgy 8-10 percig. Kicsit sűrűsödjön össze. A vége felé adjuk hozzá a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá szárított oregánót, majd a legvégén keverjük hozzá a tépdelt bazsalikomleveleket. Keveset hagyjunk belőle a díszítéshez.

4. Miközben rotyog a paradicsomszósz, tegyünk a tűzhelyre egy másik, nagyobb serpenyőt. Hevítsük fel, majd 3-4 szeletenként, ahogy belefér, olívaolajon pirítsuk meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon úgy 5-5 perc alatt. Egy papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.

5. Amikor elkészültünk a padlizsánsütéssel, akkor jöhet a kiolajozott tál. Ebbe fektessünk egy sor padlizsánt, öntsünk rá pár kanál paradicsomszósz, egy sor szeletelt paradicsomot, egy sor szeletelt mozzarellát, szórjuk meg reszelt parmezánnal. Ezt a folyamatot folytassuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rakottas tetejére mindenképpen parmezánszórás, a nyakába végül pedig egy felvert tojás kerüljön.

6. Tegyük a rakott padlizsánt az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

7. Tálalás előtt feltétlenül hagyjuk hűlni legalább 20-25 percig, ha kibírjuk, akkor akár egy órát. Melegítve akár másnap is ehetjük, akkor a legfinomabb! Jó étvágyat hozzá!

Jó étvágyat!

Via Markt Gárdonyi G. u. 15/A Sásd
Via Markt Gárdonyi G. u. 15/A Sásd
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt József Attila u. Pécs
Via Markt József Attila u. Pécs
Via Markt Dózsa Gy Pellérd
Via Markt Dózsa Gy Pellérd
Via Markt Szabaság u. Pécs
Via Markt Szabaság u. Pécs