1. Az áfonyát a vízzel összeturmixoljuk, aztán felforraljuk, belekeverjük a kevés vízzel elkevert keményítőt, és ha sűrűsödik, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
2. A sütőt előmelegítjük 220 C-ra.
3. A szufléformákat kivajazzuk, megszórjuk kristálycukorral.
4. Egy tálban a tojássárgákat a fele cukorral mixerrel kikeverjük.
5. Másik tálban a tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, és fokozatosan adagolva a másik fele cukrot addig verjük, míg kemény nem lesz.
6. A tojássárgáját és a kihűlt áfonyás szószt összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Színültig töltjük a szufléfomákat, egy késel egyenesre lehúzzuk a tetejét, és hüvelykujjunk végével körben letöröljük a hab szélét, hogy ne tapadjon le, hanem szépen fel tudjon jönni az edény oldalán. Tetejére tehetünk néhány szem áfonyát.
7. 220 C-os sütőben 10-12 percig sütjük.
Jó étvágyat!