1. A ragut felmelegítjük (ha darálthúsból készül, akkor a darált húst elkészítjük, majd hozzákeverjük a bolognai szószt).
2. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet (ne túl sokat, mert akkor csomós lesz), majd felöntjük tejjel. Folyamatos keverés mellett várunk, míg el kezd sűrűsödni. (Puding állagúnak kell lennie.) Ha híg lisztet, ha sűrű tejet adunk még hozzá. Ha kész ízesítjük sóval, és egy pici őrölt fahéjjal.
3. Veszünk egy jénai tálat, és az aljára teszünk a raguból úgy 3 evőkanállal, majd a besamelből is ugyanennyit, összekeverjük.
4. Rárakjuk a lasagne lapot (lapokat) úgy, hogy befedje a szószt. Majd megint ragu, besamel, de ennek a tetejére már reszelt parmezán is kerül.
5. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart. Ügyelni kell viszont arra, hogy a tetejére ragus besamel kerüljön. Ezt gazdagon megszórjuk parmezánnal, majd alufóliával lefedjük, és tűpróbáig sütjük.
6. Ezután levesszük róla az alufóliát, és úgy sütjük tovább addig, míg a teteje szép aranybarna lesz. Ha egy kicsit kihűlt, csak akkor lehet tálalni, különben szétesik. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat!