1. Egy nagyobb lábasban olívaolajat öntünk, és sorban egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a felszeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.
2. Utána az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sózzuk-borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot is.
3. Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, a (kés pengéjével összenyomott) fokhagymagerezdek, és felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen.
4. Egy másik lábasba átszűrűnk úgy fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.
5. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk, belehintjük a levesbe.
6. Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk a levesre, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk mellé.
Jó étvágyat!