AKCIÓK
- Bravo gyümölcsital 200 ml(több íz)
- Bravo gyümölcsital 200 ml(több íz)
189 Ft (945 Ft/l)
Finonimo kifli sonkás szelet:
Finonimo kifli sonkás szelet:
2949 Ft/kg
Kis-Kun Torma 190gr.(több íz):  
Kis-Kun Torma 190gr.(több íz):  
539 Ft (2836 Ft/kg
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
249 Ft (4980 Ft/kg)
-Bravos Classic Orölt kávé 250 gr.
-Bravos Classic Orölt kávé 250 gr.
899 Ft (3596 Ft/kg)
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Cassoulet
Dátum
2024-11-22
Recept neve:
Cassoulet
Költség:
550 Ft / fő
Hozzávalók:

-4 közepes db kacsacomb

-15 dkg sertéshús (Pontosabban hasaalja. Nyers, nem sózott, nem szárított, tehát nem szalonna.)

-25 dkg sertéslapocka (egy szép nagy szelet)

-5 szelet bacon

-20 dkg kolbász (kb. 3 db, nem paprikás, és nem füstölt, sütni való)

-45 dkg fehérbab

-1 db főzőhagyma

-3 db babérlevél

-2 szál rozmaring

-15 dkg kacsazsír

-só ízlés szerint

-bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot előző este beáztatjuk.

2. Másnap elkészítjük a húsokat. A hasaalját nagyobb darabokra vágjuk, a lapockával együtt.

3. A kacsazsírt egy kisebb lábosban megolvasztjuk. A hasaalja és lapocka darabokat az egyik serpenyőbe tesszük. Egy másik edénybe megy a comb, egy harmadikba pedig a kolbász. Kis lángon alágyújtunk.

4. Mindegyikre merünk egy-egy merőkanál kacsazsírt, melléteszünk egy-egy babérlevelet és pár levélke rozmaringot.

5. A nagy fej főzőhagymát négy nagy darabba vágjuk, majd durva levelekre szedjük, és minden edénybe teszünk egy negyed darabot.

6. A babról leöntjük a vizet, mellétesszük a maradék hagymát, és annyi friss vízzel felöntve, amennyi ellepi, főzni kezdjük.

7. A húsokat közben figyeljük. Kis lángon, néha megforgatva sütjük. Akkor jók, ha a szépen pirulnak, és az edény oldala is lassan karamellizálódni kezd. Ne legyünk türelmetlenek, megéri várni!

8. Kb. 30 perc után, ha a húsok mindegyik oldala szép karamellszínű, felöltjük őket kb. 2 dl vízzel. Ez a víz fogja leszedni az edény oldaláról a szépen megsült, karamellizálódott fehérjét, ami az ízért felelős.

9. Még 10 percig főzzük, majd elzárjuk alattuk a gázt. A hasaalját külön kivesszük, és nagyon apróra vágjuk.

10. A húsok után visszamaradt szaftot leszűrjük, és félretesszük. A hagymákat kidobjuk.

11. Ha a bab nagyjából puha (45-60 perc), eltávolítjuk belőle a hagymát, és leszűrjük. Összedolgozzuk az egészen apróra dolgozott főtt-sült hasaaljával. Egy réteget teszünk egy cserép vagy kerámiatál aljára, majd rátesszük a húsok egy részét, és betakarjuk babbal. Ismét húsok következnek, most következnek a combok is, amelyeket úgy fordítsunk, hogy csontok álljanak ki az edényből. Végül ismét egy réteg bab jön a tetejére.

12. Óvatosan locsoljuk meg a szaft felével, és toljuk be a sütőbe. Kb. 3 órán át süssük, minden órában hozzáadva még egy kanál szaftot.

Jó étvágyat!

Via Markt Jó szerencsét u. Komló
Via Markt Jó szerencsét u. Komló
Via Markt Garay u. Pécs
Via Markt Garay u. Pécs
Via Markt Lánc u.  Pécs
Via Markt Lánc u. Pécs
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt Szabaság u. Pécs
Via Markt Szabaság u. Pécs