1. Pácolt és friss nyúlgerincből is készíthető. A nyúlhúst megtisztítjuk a hártyáitól.
2. Húsát a szalonnával megtüzdeljük. (Kis lyukakat vágunk a húsba, majd a kis csíkokra vágott szalonnát a lyukakba bújtatjuk.) Besózzuk, egy órát állni hagyjuk.
3. A zsírt vagy olajat megforrósítjuk, beletesszük a húst, melléadjuk a hagymát (én kis kockákra vágtam, és így adtam a húshoz), és ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, majd fedővel befedve pároljuk.
4. Ha a hús puhulni kezd, ráöntjük a tejfölt, hozzátesszük a rozmaringot és tárkonyt ízlés szerint, majd sütőbe téve saját levével gyakran locsolgatva puhára sütjük.
5. Mikor kész, a mártáshoz, ha kell, még vizet öntünk, felforraljuk, és átszűrve a húsra öntjük.
6. Makarónival tálaljuk.
Jó étvágyat!