1. A sertéskarajt vékonyra szeleteljük, a szeleteket egyenként kiklopfoljuk. Egy közepes méretű mély tálba helyezzük a szeleteket, összekeverjük az áttört fokhagymával, és felöntjük annyi tejjel (1-1,5 dl), hogy épp ellepje a szeleteket, 2-3 csipet sót adunk hozzá. Kb. 3 órán át hagyjuk puhulni és pácolódni így a húst a hűtőben, ettől kellemes íze lesz. (Amennyiben valaki a klasszikus párizsi szeletet készítené, vagy nem szereti a fokhagymát, ez a tejben pácolás teljesen elhagyható.)
2. 200 g lisztből, a 2 tojásból és kb. 2 dl tejből sűrű, sima palacsintatésztát készítünk, amelyhez 1 kk sót hozzáadunk.
3. A fokhagymás tejet leöntjük a húsokról (ez akár fel is használható a palacsintatésztához), és most a szeletek mindkét oldalát besózzuk. Egyenként lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, majd pedig az előkészített palacsintatésztába mártjuk.
4. Közvetlenül a tésztába mártás után forró olajban, közepes lángon megsütjük a szeletek mindkét oldalát. A kisült párizsi szeletekről papírtörlővel leitatjuk az olajat.
5. Főtt rizzsel, esetleg vegyes salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!