1. A karaj hártyás szélét bevagdossuk, másképp felpöndörödik, enyhén kiverjük.
2. Mindkét oldalát besózzuk, majd csak az egyik oldalát megborsozzuk. Ugyanezt az oldalt megkenegetjük a péppé zúzott fokhagymával.
3. A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a karajszeleteket úgy tesszük bele, hogy a borsos-fokhagymás fele legyen felül. Lefedjük, és közepes lángon 5 percig pirítjuk.
4. Ellenőrizzük, hogy szép pirult-e az alja, majd a szeleteket megfordítjuk. Egy kanál vizet öntünk alá, és újra lefedjük 5 percre.
5. Kész is van. A fokhagyma megpirult ugyan, de ilyen rövid idő alatt nem keseredik meg. A hússzeleteket tányérra szedjük.
6. A visszamaradt zsírba újból egy kanál vizet öntünk (vigyázzunk, mert felcsap), sebesen addig keverjük, míg a pirult részek fellazulnak, a víz pedig elfő. Az ízes zsírt vagy a karaj alá öntjük, vagy a serpenyőből kimártogatjuk.
Jó étvágyat!