|
AKCIÓK |
|
|
- Bravo gyümölcsital 200 ml(több íz) |
189 Ft (945 Ft/l) |
|
Soproni dobozos sör 0,5L: |
399 Ft (798 Ft/l) |
|
Finonimo kifli sonkás szelet: |
2949 Ft/kg |
|
Méteres cukrászsütemény: |
449 Ft |
|
-Bravos Classic Orölt kávé 250 gr. |
899 Ft (3596 Ft/kg) |
|
|
|
-
-
Egy helyen
minden
-
A hét
minden napján
|
NAPI RECEPT AJÁNLATUNK |
|
ÜZLETEK |
|
|
|
|
Dátum |
2024-11-22 |
Recept neve: |
Cigánypecsenye |
Költség: |
600 Ft / fő |
|
Hozzávalók: |
A cigánypecsenyéhez
-80 dkg sertéstarja
-20 dkg füstölt szalonna
A páchoz
-6 gerezd fokhagyma
-2 közepes db újhagyma
-1.5 ek mustár
-1 kk chili (őrölt)
-1 kk fűszerpaprika
-bors ízlés szerint (frissen őrölt)
-1 ek só
-2 ek napraforgó olaj
A körethez
-1.5 kg újkrumpli
-3 ek napraforgó olaj
-3 ek mustár
-1 kk citromlé
-1 kk só
-bors ízlés szerint (frissen őrölt)
-2 szál rozmaring |
Elkészítés: |
- 1. A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük.
- 2. A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel (a maradékot félretesszük a tálaláshoz).
- 3. A szalonnákat bevagdossuk, és lassú tűzön megsütjük.
- 4. A serpenyőnkben jócskán lesz a szalonnából kisült zsír, ezen oldalanként 1-2 perc alatt, fedő nélkül átpirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.
- 5. Miután a 8 hússzeletet elősütöttük, újból a serpenyőbe helyezzük őket és kevés vizet alátéve, fedő alatt puhára pároljuk őket.
- 6. Tálra tesszük, megkenjük a bekevert fűszerekkel és a kakastaréjra sütött szalonnákat ráhelyezzük.
- 7. A körethez az alaposan megmosott és lesúrolt burgonyákat négyfele vágjuk és tálba tesszük. A fűszerekkel összekeverjük és tepsibe terítjük, majd lefedjük alufóliával.
- 8. 220 C-on kb. 1 óra alatt, közben néha átkeverve megsütjük.
- Jó étvágyat!
|
|
|
|
Via Markt Jó szerencsét u. Komló |
|
Via Markt cukrászda Komló |
|
Via Markt Alkotmyán u Cserkút |
|
Via Markt Mártírok u. PÉCS |
|
Via Markt Garay u. Pécs |
|
|
|