1. Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk. A mazsolát áztassuk be rumba vagy vízbe, ízlés szerint. A kandírozott gyümölcsöket vágjuk kisebb kockákra.
2. Kimérjük a lisztet, a cukrot, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, az 1 egész tojást, és hagyományosan kelt tésztát készítünk. A mézet is beledolgozzuk, legvégén az olvasztott vajat.
3. Kicsit szétnyújtjuk a tésztát, rárakjuk a gyümölcsöt, feltekerjük, belegyúrjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöt, és másnapig helyezzük a hűtőbe.
4. Másnap kivesszük, átgyúrjuk, megint 1 órát kelesztjük, majd papírral kibélelt tortaformába helyezzük. Én több kis kuglófot formáltam, megint legalább 30 percig kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
◘sütési hőfok: 180°C
◘sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat!