1. Először is tartármártást készítünk a megszokott módon. (Egy flakon majonézt összekeverünk egy evőkanál mustárral és egy nagy doboz tejföllel, fehérborssal, citromlével, porcukorral ízesítjük.)
2. A csemegeuborkát és az almát (meghámozva) apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a mártásunkba. A salátakeveréket is belekeverhetjük, és fóliával letakarva minimum 1 órán át pihenni hagyjuk.
3. A csirkét jó alaposan befűszerezzük, és először fólia alatt pároljuk, majd kb. 45 perc után a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Hústól függően kicsontozzuk, és felvágjuk apró darabokra, célszerű megvárni, amíg kihűl, mert a salátába is csak hidegen keverhető bele.
4. Összeállítjuk a salátánkat, és újra lefóliázva ismét minimum 1 órát pihentetjük, de a legjobb egy éjszakát. Kínálhatjuk citromkarikával, fokhagymás pirítóssal.
Jó étvágyat!