1. A hús szeletek szélét bevagdaljuk, hogy a majdani sütésnél ne pöndörödjön fel a széle.
2. A hússzeleteket vékonyan megmustározzuk, frissen őrölt borssal jól megszórjuk, és némi olajban, ami elfedi, egy zárt edényben 4-5 napra a hűtőben felejtjük.
3. A hűtőből kivesszük a húst, lisztbe forgatjuk, egy vastag edényben kevés olajat jól felforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, tetejét eltakarjuk hagymaszeletekkel, majd 1 dl vízet öntönk alá, és lefedve az edényt sütőbe helyezzük. Ha a hús megpuhult, kivesszük, és nagy tűzön újabb 3-3 perc alatt alatt megpirítjuk.
4. A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük 3 mm-es hasábokra, átöblítjük, megszárítjuk, és olajban pillanatok alatt szalmakrumplit készítünk belőle, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.
5. A hagymákat 2-3 mm-is karikákra szeljük, lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük forró olajban. A hűs tetejére halmozva kínáljuk az ételt.
sütési hőfok: 130°C
Jó étvágyat!