1. Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk.
2. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel.
3. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk.
4. Ha félpuhára főtt, hozzátesszük a savanyú káposztát, a megpucolt vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket és a babérlevelet, borrsal és köménymaggal ízesítjük.
5. A kolbászt karikára vágjuk, és a főzés vége előtt 20 perccel (a káposzta után kb. 40 perccel) beletesszük a levesbe.
6. Ha már majdnem minden megpuhult, felcsíkozzuk a szalonnát, kiolvasztjuk. A pörcöket félretesszük, a zsírra rászórjuk a paprikát, majd a lisztet, és gyorsan kikeverjük, majd felönjük kb. 1 dl vízzel (akkor jó, ha kb. olyan sűrűségű, mint a kefír).
7. Egy merőkanál levest belemerünk a tejfölbe, kikeverjük, és visszacsurgatjuk a levesbe.
8. Egyet rottyantunk rajta, beleszórjuk a kimaradt szalonnapörcöket, és már tálalhatjuk is kenyérrel, és nagyon sok tejföllel.
Jó étvágyat!