1. A bélszínt mossuk, hártyázzuk le, tisztítsuk meg az esetleges zsíros részektől. Meghagyva átmérőjét vágjuk egyenesre végeit és helyezzük egy jénai edénybe.
2. Egy kisebb edénybe keverjük össze a hagymákat, a vágott petrezselymet, a babérlevelet, kedvenc steak szószunkkal, frissen őrölt borssal és olívaolajjal.
3. Az így elkészült pácot öntsük a húsra, kissé masszírozzuk bele és letakarva helyezzük hűtőbe minimum 8 órára, maximum 2 napra.
4. Ha a hús készen áll a sütésre, a tálból kivéve szárítsuk le a felületét, sózzuk, borsozzuk és kis olívaolajon, forró serpenyőben pirítsuk minden oldalát 2-3 percig.
5. Mikor karamellizálódott a külseje, helyezzük át egy kissé kiolajozott tepsibe és körülbelül 15-20 percre, letakarva mehet az 220 fokos előmelegített sütőbe, míg belseje rózsaszínű nem lesz, tehát közepesen átsül.
6. Ha kész, hagyjuk pihenni kicsit, majd vágjunk másfél centis szeleteket belőle.
7. Tálaljuk a husit az összeforralt, besűrített és újrafűszerezett páclével megkenve.
sütési hőfok: 220°C
Jó étvágyat!