1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sót, cukrot hozzáforgatjuk. A tojássárgáját a lisztes anyag közepébe rakjuk, hozzáadjuk az ecetet. A tejfölt úgy adagoljuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk a tésztát, letakarjuk, és 1/4 óráig pihentetjük.
2. Pihentetés után 4 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megkenjük olvasztott zsiradékkal, majd liszttel megszórjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál levelesebb lesz a kész kifli. Ezek után szorosan feltekerjük a tésztákat egyenként, és további 1 óra hosszáig pihentetjük.
3. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lekvárt és a dióbelet, és összeforgatjuk.
4. A pihentetett rudakat felvágjuk kb. 1 ujjnyi szélesen. 1-1 rúdból úgy 15-20 db lesz. Minden darabot kerek formára kinyújtunk, és megtöltjük a krémmel. Kifliket tekerünk belőlük.
5. Figyelem: A feldarabolt rudakat lefektetjük, és úgy nyújtjuk ki. Kinyújtás után látszanak az erezetek.
6. Forró sütőben megsütjük, majd sütés után vanília cukros porcukorban megforgatjuk.
Jó étvágyat!