AKCIÓK
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
249 Ft (4980 Ft/kg)
- Bravo gyümölcsital 200 ml(több íz)
- Bravo gyümölcsital 200 ml(több íz)
189 Ft (945 Ft/l)
Kis-Kun Torma 190gr.(több íz):  
Kis-Kun Torma 190gr.(több íz):  
539 Ft (2836 Ft/kg
Tolle Tejföl 20% 325 gr. :
Tolle Tejföl 20% 325 gr. :
619 Ft (1904 Ft/kg)
-Bravos Classic Orölt kávé 250 gr.
-Bravos Classic Orölt kávé 250 gr.
899 Ft (3596 Ft/kg)
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Gyöngytyúk húsleves
Dátum
2024-11-22
Recept neve:
Gyöngytyúk húsleves
Költség:
250 Ft / fő
Hozzávalók:

-1 db gyöngytyúk

-5 közepes db sárgarépa

-3 közepes db fehérrépa

-1 közepes db zeller (zöldjével)

-1 db karalábé

-1 db vöröshagyma

-6 gerezd fokhagyma

-1 db tv paprika

-1 csokor petrezselyem

-bors ízlés szerint (egész)

-babérlevél ízlés szerint

-szerecsendió ízlés szerint (őrölt)

-só ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kész gyöngytyúkot részekre szedjük (comb, szárny, láb, mell, farhát, nyak), és hideg vízben jól megmossuk. Egy nagy leveses fazék aljára helyezzük mindet.

2. A zöldségeket meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd mindent nagyobb darabokra vágunk. A vöröshagymának csak a külső burokleveleit távolítjuk el, és a bajuszát vágjuk le óvatosan. A belső, véknyabb de még buroklevelet ne vegyük le, mert az összetartja a hagymát, így nem ázik szét főzés közben! A fokhagymát nem kell aprítani. A zellerről csak egy kevés zöld kell! Miután mindent jól megmostunk, mindent a húsra halmozunk.

3. Felengedjük vízzel (ez ekkora mennyiségnél 3-4 liter is lehet). Két teáskanál sót és 10-20 egész borsot (ízlés szerint, én a 20-ra szavazok) teszünk még bele. Közepes lángon addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd, majd ekkor takarékra vesszük, lefedjük, és 4-5 órát főzzük. Így lesz a lehető legfinomabb a leves! A keletkező habot, aki nem szereti, főzés közben kiszedheti, én elkavarom, és magától teljesen kitisztul pár perc alatt. Maradjon csak minden a levesben! Negyed óránként óvatosan kavarjuk át a levest. Az utolsó egy órában tesszük csak bele a 2-3 db babérlevelet, majd fél óra múlva ki is vesszük azokat, csak egy kis illatot adjon a levesnek. Ekkor tesszük bele a 2-3 késhegynyi őrölt szerecsendiót is.

4. A végén még biztosan kell majd sózni, ekkor gyakran kóstolgassuk, és fokozatosan sózzuk az ideális szintre! Végül kivesszük a gyöngytyúk részeket, a zöldséget, leszűrjük a levest, és innentől ki hogy szereti, cérnametélttel, zöldséggel, hússal, azt lehet bele szedni, ami tetszik.

Jó étvágyat! 

Via Markt Partner, Komló
Via Markt Partner, Komló
Via Markt Mártírok u. PÉCS
Via Markt Mártírok u. PÉCS
Via Markt Partner, Kalaznó
Via Markt Partner, Kalaznó
Via Markt Garay u. Pécs
Via Markt Garay u. Pécs
Via Markt József Attila u. Pécs
Via Markt József Attila u. Pécs