1. A hozzávalókat megtisztítjuk, ha kell a szőrt leborotváljuk vagy leperzseljük.
2. Egy nagy fazékba 5 liter hideg vízbe feltesszük a húsokat, időnként lehabozzuk. Lassú tűzön főzzük, ha már nem képződik hab, beletesszük a fűszereket és kb. 5 órát főzzük. Akkor van készen, ha a csontról könnyen lejön a hús.
3. Leszűrjük a levét egy külön fazékba és félórás pihentetés után leszedjük a zsírt a tetejéről. A zsír nagyját kanállal, a maradékot itatós papírral szedjük le.
4. A csülköt, a körmöket és a farkat kicsontozzuk, tálakba elosztjuk, ha valaki szereti, bőrt is tehet bele. (A felesleges bőrt kidobjuk.)
5. A zsírtalanított levet elosztjuk a tálakba.
6. A tálakat hűvös helyen (pl. hideg kamrában) tároljuk, hogy jól megdermedjen a kocsonyánk.
7. A dermedés után őrőlt paprikával díszítjük.
Jó étvágyat!