AKCIÓK
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
249 Ft (4980 Ft/kg)
- Bravo gyümölcsital 200 ml(több íz)
- Bravo gyümölcsital 200 ml(több íz)
189 Ft (945 Ft/l)
Tolle Tejföl 20% 325 gr. :
Tolle Tejföl 20% 325 gr. :
619 Ft (1904 Ft/kg)
Hey-ho gyümölcsital 1L(több íz):
Hey-ho gyümölcsital 1L(több íz):
449 Ft (449 Ft/l)
Méteres cukrászsütemény:
Méteres cukrászsütemény:
449 Ft
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Töltött káposzta
Dátum
2024-03-28
Recept neve:
Töltött káposzta
Költség:
400 Ft / fő
Hozzávalók:

A hús előfőzéséhez

-40 dkg füstölt oldalas

-A rizshez

-12 dkg rizs

A töltelékhez

-12 db káposztalevél (savanyított)

-40 dkg sertéslapocka

-40 dkg sertéscomb

-20 dkg füstölt szalonna (húsos)

-1 nagy fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-1 ek fűszerpaprika

-só ízlés szerint

-bors ízlés szerint

-0.5 dl víz

A rétegzéshez

-1.5 kg savanyú káposzta

-10 dkg kolbász (füstölt)

-4 db babérlevél

A rántáshoz

-2 ek sertészsír

-1 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

1. A füstölt húst előző nap beáztatjuk. (Bár erre igazából akkor van csak szükség, ha rendes, igazi házi füstölésű árut kaptunk. A legtöbb gyorsfüstöléssel kezelt húsárúnak elég egy alapos mosás, sajnos...)

2. Másnap feltesszük főni. Attól függ, milyen húst kaptunk, addig főzzük, amíg félpuha lesz, kb. 1 - 1 és 1/2 órát.

3. A rizst félpuhára főzzük, és leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A savanyú káposztát mossuk át, tegyük fére.

4. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk.

5. Kis lángon kiolvaszjuk a szalonnát, a pörcöket kivesszük, és félrerakjuk. A szalonna zsírján üvegesre pirítjuk a vöröshagymát.

6. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáöntjük a rizst, a vöröshagymát, a szalonnapörcöket, a zúzott fokhagymát, egy kávéskanál borsot, 2 kávéskanál sót és egy csapott evőkanál fűszerpaprikát.

7. Öntünk hozzá egy fél dl vizet, és alaposan összedolgozzuk (a víz a tojás helyett van. A tojás keményíti a tölteléket, ha vízzel keverjük, puhább marad.)

8. A tölteléket elosztjuk 12 felé. Erre azért van szükség, mert így egyenlő méretű töltelékeink lesznek.

9. A káposztaleveleket szemügyre vesszük: ha túl kemény torzsájuk van, azt kivágjuk, vagy klopfolóval kicsit megcsapkodjuk, hogy puha legyen, és fel tudjuk tekerni.

10. A tenyerünkbe veszünk egy levelet úgy, hogy a torzsa nézzen felfelé. Középre helyezünk egy tölteléket, és először felülről, makd alulról hajtsuk rá a káposztalevelet. Takarjuk be balról is, majd a jobb irányba kezdjük el tekerni. Így biztosan nem lesz túl szoros a töltelék, de "kivetkőzni" sem fognak.

11. Fogjunk egy óráis fazekat, tegyünk az aljába egy sor savanyú káposztát. Arra kerüljön egy adag töltelék, pár darab a kolbászból és néhány nyeset füstölt oldalas.

12. Tegyünk rá még egy adag savanyú káposztát, tölteléket, húst és kolbászt, majd ismét takarjuk le, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Savanyú káposzta kerüljön felülre, és emeletenként jöhet egy-két babérlevél. Öntünk rá annyit az oldalas fővővizéből, hogy ellepje.

13. Közepes lángon főzzük jó 2 órán keresztül.

14. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni. Utána szétszedjünk - óvatosan kipiszkáljuk belőle a töltelékeket, vigyázva, hogy ki ne essenek a káposztalevélből. Félretesszük.

15. A zsírt megolvasztjuk, szórunk rá pirospaprikát és egy evőkanál lisztet. Vízzel felengedjük, olyan sűrűnek kell lennie, mint a tejfölnek. Rácsorgatjuk az aprókáposztára, elkeverjük, és berántjuk. 

16. Tálaláskor alulra tesszük az aprókáposztát, rá a tölteléket, mellé az oldalast és a kolbászt.

17. Tejföllel koronázzuk, és friss házi kenyeret kínálunk mellé.

Jó évágyat!

Via Markt Dózsa Gy Pellérd
Via Markt Dózsa Gy Pellérd
Via Markt Partner, Komló
Via Markt Partner, Komló
Via Markt Partner, Drávafok
Via Markt Partner, Drávafok
Via Markt Partner, Kalaznó
Via Markt Partner, Kalaznó
Via Markt cukrászda Komló
Via Markt cukrászda Komló