AKCIÓK
Finonimo kifli sonkás szelet:
Finonimo kifli sonkás szelet:
2949 Ft/kg
Soproni dobozos sör 0,5L:
Soproni dobozos sör 0,5L:
399 Ft (798 Ft/l)
Méteres cukrászsütemény:
Méteres cukrászsütemény:
449 Ft
Kis-Kun Torma 190gr.(több íz):  
Kis-Kun Torma 190gr.(több íz):  
539 Ft (2836 Ft/kg
CBA szeletelt csiperkegomba 280 gr. :
CBA szeletelt csiperkegomba 280 gr. :
599 Ft (2139 Ft/kg)
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
Dátum
2024-11-22
Recept neve:
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
Költség:
500 Ft / fő
Hozzávalók:

-60 dkg vaddisznóhús (comb)

-4 dkg mangalica zsír

-1 közepes db vöröshagyma

-1 gerezd fokhagyma

-10 g fűszerpaprika

-1 közepes db paradicsom

-1 közepes db zöldpaprika

-1 ek áfonyadzsem

-5 dkg vargánya gomba (1 db)

-6 dkg vörösáfonya (aszalt )

-1 dl száraz vörösbor

-őrölt fűszerkömény ízlés szerint

-só ízlés szerint

-bors ízlés szerint

Vajas galuska

-30 dkg finomliszt

-1 db tojás

-10 dkg vaj

-1 kávéskanál só

Elkészítés:

1. A húst 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

2. A hagymákat apróra vágjuk, a zsírban megfonnyasztjuk, ezután a tűzről levéve a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, rátesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk és tovább pörköljük.

3. A hús levet fog engedni, de ha mégsem, akkor kevés vizet öntsünk alá, fűszerezzük őrölt köménnyel és időnként megkeverve fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy a hús ne főjön, hanem rövid lében, szinte zsírjában pörkölődjék. Ellenőrizzük sűrűn a levét, mert ha teljesen elfő, odaéghet.

4. Ha a hús puhulni kezd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot és az áfonyadzsemet, majd tovább főzzük.

5. Amikor már teljesen omlós a hús, hozzáadjuk a felszeletelt vargánya gombát, adjuk hozzá az aszalt áfonyát, majd főzzük, amíg besűrűsödik a pörkölt leve.

6. Végül a borral állítsuk be ízlés szerint a szaft sűrűségét. Forraljuk 1-2 percig.

7. A galuskához lisztet szitálunk egy keverőtálba, a közepén mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást, megsózzuk, az olvasztott vajat hozzáadjuk, és apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy fakanállal összedolgozva képlékeny (nem túl kemény, nem túl lágy) tésztát kapjunk.

8. Galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal, esetleg késsel forró vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük.

Jó étvágyat!

Via Markt Mártírok u. PÉCS
Via Markt Mártírok u. PÉCS
Via Markt Dózsa Gy Pellérd
Via Markt Dózsa Gy Pellérd
Via Markt Garay u. Pécs
Via Markt Garay u. Pécs
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt  Berek u. 1/b Komló
Via Markt Berek u. 1/b Komló