1. A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával és fokhagymával, aprított kápiával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha már eléggé megdinsztelődött, meghintjük pirospaprikával, majd azonnal felöntjük kevés vízzel, nehogy odaégjen.
2. Összeforraljuk, majd belerakjuk a halhúst. Sóval, kevés őrölt borssal, evőkanálnyi sűrített paradicsommal ízesítjük, és 15-20 percig főzzük.
3. Közben kifőzzük a házi csuszatésztát, majd leszűrjük, kevés vajat teszünk rá, és félretesszük tálalásig meleg helyre.
4. A halpaprikáshoz öntjük fehérbort a végén, és tejföllel besűrítjük. Azonnal tálaljuk a csuszatésztára halmozva. Díszítjük lilahagymával és piros kápiával.
Jó étvágyat!