1. Szalonnát, fokhagymát és a paradicsomot felaprítjuk. Én a bőrét is hozzáadom, mert kiválóan kiadja a füstölt ízt, illetve én azért meg is eszem a végén.
2. A vöröshagymákat megpucoljuk, és felezzük, majd csíkokra szeljük. Szeretem ha megmaradnak a hagymacsíkok egyben a készételben, ezért itt nem kell a klasszikus apró hagymát kockázni.
3. A felaprított szalonnát, fokhagymát, paradicsomot és a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Ahogy fent írtam a cél, hogy a hagyma a végéig megmaradjon, tehát nem kell teljesen pépesre dinsztelni.
4. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk (nem elfeledve, hogy a szalonnától azért már van benne egy kis só).
5. Ahogy a hús levet eresztett, jöhet rá a babérlevél.
6. Ha nem paradicsomos babkonzervet választottunk, akkor azt lemossuk, és hozzáadjuk az ételhez.
7. Néhány keverés után jöhet bele a paradicsompüré, majd borsozzuk. Én a paradicsompüré savanykás ízét szeretem megtörni egy kis ketchuppal, ami ezen a ponton kerül bele.
8. Most adjuk hozzá a csípős Tabasco-t (ez a szósz ecetes, így ha valaki nem szereti a csípőset /mint a feleségem/ az a szósz helyett tegyen hozzá két kupak ecetet, mivel az nagyon kiemeli az ízeket).
9. Az egészet összeforraljuk kb. fél óra alatt.
10. A legeslegvégén hozzáadjuk a kukoricát, amivel már csak annyit főzzük, hogy a kukorica felmelegedjen.
Jó étvágyat!