A húsgolyóhoz
1. A húsokat kétszer ledaráljuk (vagy ledaráltatjuk).
2. A hagymát 1 kanál vajon, kis lángon süssük aranybarnára.
3. A darált kétszersültet áztassuk a vízbe, a krumpli törjük össze krumplinyomóval.
4. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, fűszerezzük, és jól dolgozzuk össze. Ha kész, vizes kézzel formázzunk belőle diónyinál nagyobb gombócokat (mindenki evett már a kék-sárga áruházban, tudja, kb mekkorák kellenek:) ).
5. Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, és kis lángon, forgatva, több adagban süssük ki őket.
A szószhoz
1. Ha a húsgolyók kisültek, a serpenyőbe öntsük bele az alaplevet, és kis lángon melegítsük.
2. Adjuk hozzá a tejszínt, és szitáljuk bele a lisztet. Fűszerezzük.
3. Kis lángon forraljuk fel, és várjuk meg, míg egy picit sűrűsödik.
4. A gombócokkal együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!