1. Az olajon a felkarikázott póréhagymát épp csak megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a darált húst, és zsírjára pirítjuk.
2. Ízesítjük a sóval, borssal, chilivel és pirospaprikával.
3. Ezalatt a megtisztított krumplit vékony karikára vágjuk, és néhány perc alatt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leöntjük a levét.
4. A tejszínt, tejfölt, krémsajtot elkeverjük a 8 fűszerkeverékkel, kb. a fele mennyiségű durvára reszelt sajttal, sózzuk és borsozzuk.
5. A krumplit egy sütőedénybe tesszük, ráöntjük a húsos masszát, és egyenletesen elosztjuk a tejszínes-sajtos krémet.
6. A maradék kb. 100 g sajtot finom lyukú reszelőn ráreszeljük a tetejére.
7. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20-30 percet sütjük, míg szépen megpirul a teteje. (Ha van grill a sütőnkben, meggyorsíthatjuk vele az utolsó néhány percben.)
◘ sütési hőfok: 190°C
Jó étvágyat!