Előkészítés:
- A vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk.
- A füstöltszalonnát csíkokra vágjuk.
- A zöldpaprikát kettévágjuk.
- A paradicsomokat negyedeljük.
- A nyulat a paprikáshoz feldaraboljuk
- Hideg vízben áztatjuk.
Elkészítés:
1. A füstöltszalonnát kisütjük.
2. Rátesszük a hagymákat, ledinszteljük.
3. Beletesszük a paradicsomot, paprikát.
4. Levesszük a tűzről és belekeverünk 1ek fűszerpaprikát.
5. Hozzáadunk 2 dl vizet, forraljuk, amí a víz elpárolog.
6. Belerakjuk a felaprított nyúlhúst.
7. Beleöntünk 2dl vörösbort és vízzel felengedjük.
8. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá.
9. Fedő alatt puhára főzzük. (nekem 2,5 óra kellett)
10. Közben az elfort levet pótóljuk.
11. Ha a hús puha, hozzáöntjük a maradék 1dl vörösbort - ha még nem ittuk meg
12. Annyi fűszerpaprikát adunk hozzá, hogy szép szine legyen.
13. A tejfölt kis tálkába öntjük.
14. Beletesszük a lisztet és szedünk hozzá a paprikás levéből.
15. Csomómentesre elkeverjük.
16. Beleöntjük a paprikásba és összeforraljuk.
Pokol Pistával megspékelve az igazi az ízhatás!
Jó étvágyat!