AKCIÓK
Trappista sajt import:
Trappista sajt import:
2799 Ft/kg
Hey-ho gyümölcsital 1L(több íz):
Hey-ho gyümölcsital 1L(több íz):
449 Ft (449 Ft/l)
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
249 Ft (4980 Ft/kg)
CBA szeletelt csiperkegomba 280 gr. :
CBA szeletelt csiperkegomba 280 gr. :
599 Ft (2139 Ft/kg)
Méteres cukrászsütemény:
Méteres cukrászsütemény:
449 Ft
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Tiramisu II.
Dátum
2024-11-22
Recept neve:
Tiramisu II.
Költség:
500 Ft / fő
Hozzávalók:

-120 ml feketekávé (frissen főzött, erős, szobahőmérsékletű)

-60 ml rumaroma (4 evőkanál)

-2 teáskanál vanília aroma

-3 db tojássárgája

-50 g cukor (barna is lehet)

-250 g mascarpone

-175 ml habtejszín

-20 db babapiskóta (Savoiardi)

-30 g étcsokoládé

Elkészítés:

1. Készítsük elő a kávét: főzzünk le egy adag jó erős kávét, majd keverjük össze egy kisebb tálban 2 evőkanál rumaromával, 2 tk vanília aromával és 1 evőkanál cukorral.

2.  Készítsük el a tölteléket: adjunk hozzá a tojássárgákhoz 2 evőkanál rumaromát és 3 evőkanál cukrot (lehet nád vagy barna is, picit színezni fogja, de úgy is tökéletes), majd vízgőz felett verjük fel (kb. 5-8 percet igényel), akár kézzel, akár gépi habverővel.

3. A felvert keverékhez adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, és addig verjük, amíg krémes állagú nem lesz. Ezt inkább géppel javasolt.

4. Verjük fel a habtejszínt (de használhatjuk a 3 tojásfehérjét is, ha nem zavar, hogy nyersen kerül a süteménybe, ilyenkor érdemes minél frissebbet, jobb minőségűt beszerezni), majd óvatosan és fokozatosan forgassuk bele a mascarponés masszába.

5. Rakjuk össze a süteményt: ehhez vegyünk egy kb. 23 cm hosszú tálat, jénait. A babapiskótákat picit mártsuk bele a legelején elkészített kávés folyadékba (elég csak a felét, nehogy túlságosan elázzon), és kezdjük el a tál aljába egymás mellé rakosgatni. Ha kibéleltük az alját (kb. 6-7 fér egymás mellé, lehet, hogy le is kell törni belőle, hogy méretben stimmeljen), jöhet rá a mascarponés masszából egy adag. Ezt szépen simítsuk el, majd ismét a kávéba mártott babapiskóta réteg jön, amit újra a massza követ.

6. Nekem 3 réteget sikerült csinálnom ebből a mennyiségből, tehát 3 réteg babapiskóta és arra 3 réteg massza. Ha van kéznél keserű csokoládé, reszeljük meg a tetejét, sőt, akár minden masszaréteg után reszelhetünk rá. Ezt kakaópor is nyugodtan helyettesítheti.

7. Fontos, hogy összeálljon a süti, minimum 6 órára, de ha lehet, egy éjszakára tegyük hűtőbe (ha tudjuk, légmentesen zárjuk le, akár alufóliával), és ott is tároljuk, amíg el nem fogy. Érdemes azért 2 napon belül elfogyasztani, de azt hiszem, ezzel nem lehet gond! Jó étvágyat hozzá ;)

8. Megjegyzés: rumaroma helyett rumot, brandyt vagy más likőrt is használhatunk, sőt el is hagyhatjuk. A masszát picit színezik, de a képből látszik, hogy így is szép világossárga lesz.

Via Markt Szabaság u. Pécs
Via Markt Szabaság u. Pécs
Via Markt Partner, Komló
Via Markt Partner, Komló
Via Markt Borostyán u. Pécs
Via Markt Borostyán u. Pécs
Via Markt Jó szerencsét u. Komló
Via Markt Jó szerencsét u. Komló
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt Alkotmyán u Cserkút