AKCIÓK
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
249 Ft (4980 Ft/kg)
Bahamas gesztenyemassza 250 gr.
Bahamas gesztenyemassza 250 gr.
939 Ft (3756 Ft/kg)
CBA szeletelt csiperkegomba 280 gr. :
CBA szeletelt csiperkegomba 280 gr. :
599 Ft (2139 Ft/kg)
Trappista sajt import:
Trappista sajt import:
2799 Ft/kg
Soproni dobozos sör 0,5L:
Soproni dobozos sör 0,5L:
399 Ft (798 Ft/l)
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Paradicsomos húsgombóc krumplival
Dátum
2024-03-29
Recept neve:
Paradicsomos húsgombóc krumplival
Költség:
400 Ft / fő
Hozzávalók:

húsgombóchoz

- 50 dkg darált sertéshús

- 8 dkg rizs

- 1 közepes db vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 kávéskanál fűszerpaprika

- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

- 1 teáskanál só

- 1 kávéskanál bors

Paradicsomos szószhoz

- 1000 g sűrített paradicsom

- 1 közepes db tv paprika

- 1 db babérlevél

- 3 ek gyümölcscukor

- só ízlés szerint

- bors ízlés szerint

Tálaláshoz

- 60 dkg burgonya

- 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk, és a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepegtetett rizst (nem főztem előre, és nem is gyors rizs), és jól összedolgozzuk.  Ha nem elég laza a hús, szóval túlságosan darabos, tapintásra keménynek érezzük, nehezen lehet vele dolgozni, akkor  pár korty vízzel lazíthatunk az állagán, és érezhető lesz a különbség, könnyebb a masszával dolgozni, simulni fog a kezünkhöz, így nem csak könnyebb gombócot formálni, de nem is fog szétesni.  De tényleg csak kortyonként adagoljuk a vizet. Kicsit állni hagyjuk. (tojást azért nem rakok bele, mert keményíti a gombócot, a víz helyettesíti)

2. Addig egy nagyobb fazékba vizet forralunk, én kiöblítettem a fűszeres olajos serpenyőt, és azt is a főzővízhez öntöttem, ehhez adtam még plusz sót. Egy egész fehér (tv) paprikát magja nélkül, hosszában felnegyedelünk, és 3-at (a negyediket a paradicsomhoz adom) a vízbe dobunk, amikor látjuk, hogy kezd forrni, elkezdünk vizes kézzel gombócokat formázni, majd egy kanál segítségével lassan beleengedjük a már majdnem teljesen felforrt vízbe. 15 db gombócom lett.  Lassú lángon olyan 20 percet főzzük.

3. Ez idő alatt egy ennél is nagyobb lábosban cukrot karamellizálunk, amikor kezd barnulni, beleöntjük a paradicsompürét, hozzátesszük a babérlevelet, sót borsot és a hús főzővizéből kb 2 merőkanálnyit, illetve az utolsó szelet paprikát is. Hagyjuk legalább 10 percig főni, ezután tesszük át egyesével a gombócokat, és addig főzzük, amíg a gombócok teljesen készre főnek. Közben még teszünk bele egy kis sót, borsot és némi cukrot is. De rántást nem, eléggé besűrűsödik így is, mert nem öntjük fel annyi lével.

4. Főtt krumplival és tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Via Markt Szabaság u. Pécs
Via Markt Szabaság u. Pécs
Via Markt cukrászda Komló
Via Markt cukrászda Komló
Via Markt Partner, Kalaznó
Via Markt Partner, Kalaznó
Via Markt Borostyán u. Pécs
Via Markt Borostyán u. Pécs
Via Markt Alkotmyán u Cserkút
Via Markt Alkotmyán u Cserkút