AKCIÓK
Finonimo kifli sonkás szelet:
Finonimo kifli sonkás szelet:
2949 Ft/kg
Bahamas gesztenyemassza 250 gr.
Bahamas gesztenyemassza 250 gr.
939 Ft (3756 Ft/kg)
Kis-Kun Torma 190gr.(több íz):  
Kis-Kun Torma 190gr.(több íz):  
539 Ft (2836 Ft/kg
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
Mogyi sós földimogyoró 50 gr.
249 Ft (4980 Ft/kg)
Tolle Tejföl 20% 325 gr. :
Tolle Tejföl 20% 325 gr. :
619 Ft (1904 Ft/kg)
  • tavaszi akció
  • via markt

    Egy helyen

    minden

  • akciók

    A hét

    minden napján

NAPI RECEPT AJÁNLATUNK
ÜZLETEK
Epres rebarbara torta
Dátum
2024-11-22
Recept neve:
Epres rebarbara torta
Költség:
490 Ft / fő
Hozzávalók:

Tésztához

- 10 dkg mandulaliszt

- 15 dkg finomliszt

- 8 dkg porcukor

- 15 dkg vaj

- 1 csipet só

Vaníliás krémhez

- 3 ek cukor

- 1 tasak vaníliás pudingpor

- 3 dl tej

- 25 dkg mascarpone

- 3 ek porcukor

- 1 kávéskanál vanília kivonat

Tetejére

- 6 közepes szár rebarbara

- 5 ek barna cukor

- 2 dl víz

- 1 citromból nyert citromhéj

- 25 dkg eperdzsem

- 1 csomag tortazselé

- 1 dl eperszörp (vagy bármilyen piros szörp)

- 2 dl víz

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit hidegen összekeverjük. Gyorsan dolgozzunk, mert a sok vajtól hamar ragadós lesz a tészta. A legegyszerűbb, ha egy kis aprítógéppel vagy egy multifunkciós robotgép késes verziójával dolgozunk. A kész, kicsit morzsás állagú tésztát egy kb. 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formába nyomkodjuk. Én a forma szélébe az ujjaimmal szoktam, az aljába először nagyjából a tenyeremmel, amit aztán egy kis sima aljú pohárral elegyengetek. 190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt, halvány barnára sütjük.

2. Közben a 3 dl tejjel és a 3 ek cukorral megfőzzük a vanília pudingot. Langyosra hűtjük, erre az időre fedjük le légmentesen valamivel, akkor nem lesz „bőrös” a teteje, és nem lesz a végén csomós a krémünk.

3. Amíg sül a tészta és hűl a vaníliapuding, tisztítsuk meg a rebarbaraszárakat és vágjuk 3-4 centis darabokra. Egy kis serpenyőben 5 evőkanál barna cukorral, 2 dl vízzel és a citromhéjjal pároljuk meg. Először fedő alatt, majd a végén fedő nélkül folyamatosan keverve. Vigyázzunk, hogy a rebarbara megpuhuljon, de azért ne essen szét teljesen; Ehhez kb. 8-10 percre van szükség a tűzhely hőfokától függően. Tegyük félre ezt is kihűlni.

4. A mascarponét keverjük habosra 3 ek cukorral és a vanília aromával, majd a kézmelegre hűlt pudingot is keverjük hozzá a robotgép legmagasabb fokozatán.

5. A megsült és kihűl tésztára halmozzuk a vanília krémet, erre óvatosan egyenletesen kenjük rá az eperdzsemet (az én házi eperdzsemem tejföl sűrűségű, a kemény boltit érdemes kis vízzel felfőzni), majd a párolt rebarbarát.

6. A végén piros színű gyümölcszselével vonjuk be. Ezt én málna, meggy vagy bármilyen házi szörppel szoktam. A bolti szörpökből valószínűleg elég valamivel kevesebb is, nehogy túl édes legyen a zselé. A zselé megdermedéséig hűtőbe tesszük.

◘ sütési hőfok: 190°C

◘ sütési mód: alul-felül sütés

◘ tepsi mérete: 28 cm

Jó étvágyat!

Via Markt József Attila u. Pécs
Via Markt József Attila u. Pécs
Via Markt Gárdonyi G. u. 15/A Sásd
Via Markt Gárdonyi G. u. 15/A Sásd
Via Markt Partner, Kalaznó
Via Markt Partner, Kalaznó
Via Markt Garay u. Pécs
Via Markt Garay u. Pécs
Via Markt Szabaság u. Pécs
Via Markt Szabaság u. Pécs